Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Polgármester- és képviselőjelöltek bemutatkozása

Mint ahogyan korábban felhívtuk a figyelmet, lehetőségük van a képviselő- és polgármester jelölteknek az önkormányzati honlapon történő megjelenésére. Kérjük a jelölteket, hogy bemutatkozásukat küldjék el a és a címre.


Tisztelt Balatonszepezdiek, Kedves Barátaink!

Tettek, folyamatosság, stabilitás, elkötelezettség Balatonszepezdért!

Az utóbbi négy évben nagyon sokszor kezdtem így, amikor a Szepezdi Tükör, vagy más fórumokon a Képviselő-testület nevében szerettem volna szólni Önökhöz, Hozzátok.

Közeledik a választás időpontja és a napi munka mellett hirtelen felgyorsulnak az események. Eddig a mindennapi ügyekre koncentráltunk, most viszont még fel kell elevenítenünk a múltat is, hogy higgadt fejjel tervezhessük a jövőt.

Négy évvel ezelőtt összefogott a falu és képviseletében öt ember, hogy békét, stabilitást és nyugalmat teremtsen Szepezden. Nem volt könnyű, mert az önkormányzat száz sebből vérzett, elbocsájtott emberek, kiürült hivatal, feljelentések, kivéreztetett költségvetés, Covid járványhelyzet. A falu népe képes volt összefogni, helybeli – mindenki által ismert – embereket választott képviselőinek és elkezdődhetett az önkormányzati munka. Dolgozókat vettünk fel, stabilizáltuk helyzetünket a Közös Hivatalban, újból segített minket az országgyűlési képviselőnk, helyére raktuk a költségvetésünket (a kasszában mindösszesen 30 millió forint volt, most 150 millió forint folyamatos fejlesztések mellett). Pályáztunk, pályáztunk és pályáztunk.

Lettek traktorjaink, gépeink, falubuszunk, felújított strandjaink, vizesblokkok, új ravatalozónk. Megújultak a járdáink, kül- és belterületi útjaink, támfalaink és még sorolhatnám. Visszapereltünk strandi büfét, érvényesítettünk 12 millió forintot meghaladó összegszerűségben követelést, Kúriáig is elmenve, nem engedtük strandi bejárást biztosító út elzárását építtetők által, helyre raktunk több évtizedes megoldatlan ügyeket. Voltak kútba esett projektek is, ahol a közösség és a gazdasági stabilitás érdekeit nézve elálltunk a megvalósítástól, hallgattunk a falu nyugalmát féltő, óvó megnyilvánulásokra.

Újra működnek Civil szervezeteink az önkormányzat anyagi támogatásával.

Segítjük az időseket, az orvoshoz, bevásárlásra, kirándulásokra szállításában szervezésében. Senkit nem hagytunk, hagyunk magára. Megszerveztük az iskolabusz járatot, a gyerekeket támogatjuk az iskolakezdésben, de később sem engedjük el a kezüket, tanulmányaik folytatásában segítjük őket ösztöndíj támogatással.

Sajnos Valéria októbertől a K-t munkájában nem vesz részt, de az íróasztala ezután is várja, a Szepezdi Tükör szerkesztésében és programjaink szervezésében. Mindig várjuk vidám arcát, hogy megjelenjen, bárkinek segítsen! Köszönjük az elmúlt években tanúsított önzetlen munkáját.

A képviselői helyére Kiss István, most már szepezdi lakost várjuk, aki az önkormányzati munkához értő, a megyei jogú város közigazgatásban 10 évet eltöltő szakember. A vendéglátásban, turizmusban szerzett tudásával segítené önkormányzati munkánkat.

A mostani képviselő-testület elkötelezett Szepezdért, hiszen mindannyian itt élünk, itt születtek gyermekeink, tudjuk, hogy mi az önkormányzati munka! Nem ígérgetünk, nem plakátozunk, nem szórjuk tele szeméttel a köztereinket, de miért is tennénk, hiszen bennünket mindenki ismer!

Amit szeretnénk: nyugodt, kiegyensúlyozott önkormányzati munka folytatását, a közérdek elsődlegessége mellett! Kiemelten segítve a fiatalok, középkorúak letelepedését, családalapítását egy olyan program keretei között, mely szigorúan szabályozná az önkormányzati ingatlanok pályáztatását erre a célra.

Az utóbbi évben 200 millió forintot költöttünk utakra, felmérettük a belterületi utak állapotát, amire szintén 200 milliót kell költenünk. Ebből az első ütem, az Árpád út felújítása el is készült, még hátra van három. A Magyar Falu Pályázati Program júniustól újra indul, ismét pályázunk a Dobó utca felújítására, hiszen már készen van a pályázati anyagunk. Ezt a folyamatosságot szeretnénk követni minden fejlesztés terén.

Tehát ahogy eddig is: folyamatossággal, sok munkával, tettekkel együtt továbbra is sikeresek leszünk!

Aki ránk szavaz az a nyugalomra és Balatonszepezd stabilitására szavaz!

Tisztelettel:


Tánczos Róbert polgármester jelölt

Kaposváron születtem, anyai ágon kötődöm Balatonszepezdhez. Édesanyám Nagy Ilona nagyszüleim Nagy Lajos és Lakos Margit. Én még koptattam a szepezdi általános iskola padjait és élveztem ennek a településnek a szépségeit, adottságait.

Tanulmányaimat a Dunaújvárosi főiskolán folytattam, számítástechnikai szervező üzemmérnöki diplomával rendelkezem. Folyamatosan képeztem magam, az évek során több szakmai tanfolyamon és képzésben vettem részt. Elvégeztem a szoftver fejlesztés, menedzser, marketing és rendezvényszervezés szakmát. Megszereztem az ingatlan-közvetítői végzettséget, elvégeztem egy pályázatíró képzést is. Hobbimnak hódolva letettem a vitorlás vezetői vizsgát.

Az utóbbi négy évben már tudatosan választottam olyan képzési lehetőségeket, amelyeknek hasznát veszem a település irányításában.

Jelenleg szoftver fejlesztőként dolgozom és e mellett egy innovációk értékesítésével foglalkozó csapatot vezetek.

Ismereteim szerteágazóak: foglalkoztam kereskedelemmel és oktattam informatikát 2 évig OKJ-s képzés keretében. Keszthelyen rendezvények, színpadi koncertek, új tehetségek fellépéseinek szervezésével, szépségversenyek megszervezésével foglalkoztam. Ugyancsak Keszthelyen kezdtem el a turizmus területén dolgozni, szállásközvetítéssel foglalkozni.

Már ötödik éve, hogy állandó lakója vagyok Balatonszepezdnek. Folyamatosan követem a település ügyeit, rendszeres látogatója vagyok a testületi üléseknek. A település nagyobb ügyeinél kifejtettem véleményemet és többször felajánlottam tudásomat a település fejlődésének érdekében.

Három szó – ami szándékomat kifejezi – a polgármesteri feladatok ellátásában:

FEJLŐDÉS, HOZZÁÉRTÉS, TISZTASÁG

Nem indítok „csapatot”, ne az egyéni érdekek és összefonódások döntsenek a választók helyett! Megadom ezzel a választóknak a lehetőséget arra, hogy programom ismeretében, annak megvalósítása érdekében válasszanak megfelelő testületi tagokat.

ÉPÍTSÜK EGYÜTT BALATONSZEPEZDET!

Program ide kattintva olvasható (PDF, 3 mb)

Vissza az oldal tetejére