Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Tour de Hongrie – 2023. május 11.

2023. május 10. és 14. között kerül megrendezésre a 44. Tour de Hongrie – Magyar Kerékpáros Körverseny, amely áthalad a Zánka településén is. A csaknem 100 éves múltra visszatekintő verseny az évek során a környező országok legrangosabb kerékpáros eseményévé nőtte ki magát, melyet mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy az idei évtől kezdve a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) értékelése alapján a Tour de Hongrie ProSeries kategóriába tartozó versenyek közé került.

Versenyünkön a világ leghíresebb professzionális csapatai vesznek részt, a húsz nemzetközi csapat mellett rajthoz áll a magyar válogatott és országunk egyetlen UCI bejegyzésű csapata is (összesen 22 csapat). Magyarország turisztikai látványosságait és idegenforgalmi értékeit bemutató sporteseményt az elmúlt évhez hasonlóan a rajttól a célig élőben közvetíti a Magyar Televízió M4 Sport csatornája, valamint több mint 150 országban élő adásban vagy napi egy órás összefoglalóban kerül adásba.

A 2023. évi Tour de Hongrie szakaszai:

A Tour de Hongrie 2. szakasza 2023. május 11-én, csütörtökön halad át Zánka településen.

A verseny teljes útvonalzárással zajlik az Országos Rendőr-főkapitányság koordinálása mellett a megyei főkapitányságok segítségével. Az adott útszakaszok a mezőny érkezése előtt kb. 20-30 perccel kerülnek zárásra.

Útlezárás Balatonszepezden:

  • 13:50 zárás kezdete
  • 14:10 teljes zárás
  • 14:55 zárás várható befejezése.

Kommunikációs csatornáinkon a verseny előtti napokban célzottan adunk tájékoztatást az érintett területeken élőknek, de e mellett szeretnénk az Önök segítségét is kérni a helyi lakosság, üzletek, intézmények kiértesítésében, hogy a korlátozások minél kisebb kellemetlenséget okozzanak. Kérjük, hogy a verseny útvonalán ne parkoljanak, mert az útpályára belógó járművek növelik a balesetveszélyt!

A versenyt a nemzetközi TV stábunk ugyanolyan magas színvonalú technikai eszközök segítségével közvetítik, mint a világ legnagyobb kerékpárversenyeit (pl. Tour de France), éppen ezért rengeteg földi és légifelvétel is megjelenhet a műsorban. Az útvonal menti településeknek javasoljuk, hogy úgynevezett „élőképeket” készítsenek helységükben (pl. levegőből látható alakzatok, táncosok), amelyek ezt követően népszerű tartalmakká válhatnak a médiában és a videó megosztó portálokon. Ez ügyben a helyi egyesületekkel, civil szervezetekkel szeretnénk felvenni a kapcsolatot.
Kérjük segítségüket az összekötésben!

Az alábbi linken található a verseny tervezett időrendje és a települési áthaladás útvonala: https://www.tourdehongrie.hu/etapok/9-2-szakasz-zalaegerszeg-keszthely-175-km-20230511

Általános információk az eseményről:
https://www.tourdehongrie.hu/

Az útvonal és a teljes online térkép az alábbi Google Maps térkép link segítségével érhető el:
https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=18N1IjBbIXCHNdWIeEptUBASnmG4g1Rc&hl=hu&ll=46.93625140798587%2C17.661029398441315&z=8

2023. május 11-én várhatóan Zánka településen az alábbi időpontban halad át a

  • szponzor karaván:13:56
  • kerékpáros mezőny: 14:51

A mezőny sebességének függvényében változhat az időpont +/-15 percet.

Települési áthaladási idők:

 

Vissza az oldal tetejére