Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Nyaralóbérlet igénylése

Tisztelt Nyaralótulajdonosok!

Ezúton kérjük Önöket, hogy nyaralóbérlet igényüket az Önkormányzat részére mielőbb megküldeni szíveskedjenek. A kedvezmény szeretnénk a továbbiakban is fenntartani, ezért kérjük szíves közreműködésüket. A kérelmeket elektronikus úton – e-papíron, hivatali kapun és e-mailen keresztül () – is elfogadjuk.

Nyaralóbérlet igénylése

Balatonszepezd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (XI. 3.) önkormányzati rendelete a strandok üzemeltetéséről, működtetéséről és belépődíjairól (részlet):

A tárgyév január 1. napján balatonszepezdi nyaralótulajdonnal rendelkező személy nyaralóingatlanonként jogosult legfeljebb négy személy megjelölésére, akik részére az önkormányzat arcképes nyaralóbérletet állít ki.

A bérlet kiállítását a rendelet 2. melléklete szerinti kérelemmel lehet igényelni. A kérelemnek tárgy év május 31. napjáig az önkormányzathoz meg kell érkeznie. A kérelemhez a kérelemben feltüntetett személyek 3,5×4,5 cm méretű igazolványképét csatolni kell.

A bérlet kiállításának feltétele, hogy 60 napnál nem régebbi tulajdoni lappal igazolja a nyaralóingatlan feletti tárgyév január 1. napján fennálló tulajdonjogát.

A kiállított bérlet a Központi Strand pénztáránál vehető át.


Tisztelt Nyaralótulajdonosok, strandbérlet igénylők!

Az utóbbi napokban sok kérdés érkezik hozzánk a bérletekkel kapcsolatban. Talán túl bonyolultnak tűnik az igénylés, pedig a segítő szándék vezérelte a Képviselő-testületet, amikor ezt a kedvezményt nem szüntette meg.

Mindenki által tudott, hogy csak bemondásra ilyen bérletet nem állíthatunk ki, annak alapja kell, hogy legyen. Talán azt sem mindenki szeretné, hogy több ezer névvel ellátott listán bogarásszon a pénztáros, de ez lehetetlen is, mert a személyi jogok védelme miatt ilyet senki nem ad ki!

Egy módja van, -nem is bonyolult- hogy a mindenkinek szinte már nélkülözhetetlenné vált ügyfélkapuról ingyenesen letölthető nem hiteles tulajdoni lappal kell igazolni a nyaraló tulajdon jogát és mellé rendel még 4 nevet. Ez bonyolult?

Nekünk sokkal bonyolultabb, mert ezt adminisztrálni kell, laminálni kb. 4-500 bérletet sem egyszerű, illetve az újonnan alkalmazott pénztárosoknak is van ezzel feladata bőven, de megtesszük, mert segíteni akarunk!

Az állandó lakosoknak a lakcímkártyájuk felmutatásával továbbra is ingyenes a belépés!

Érdemes a határidőig élni a lehetőséggel, mert a veszélyhelyzet megszűnése után, július 1-től a 7 éve változatlan jegyárak emelkedni fognak!

Ha ezt a helyzetet nem így kezeljük, akkor felelőtlenül gazdálkodnánk hiszen, ha csak azt nézzük, hogy a vízimentősök, strandpénztárosok díja strandonként, szezonra vonatkoztatva 3 millió Ft és a két szélső strand bevétele 1,5-2 millió Ft volt, bőven veszteséges a strandok üzemeltetése. A többi kiadás, víz, villany, szemét szállítás, karbantartások, stb fejlesztések költségeiről nem is beszélve.

Nem tudjuk kivonni magunkat a körülöttünk zajló gazdasági helyzetből, talán nem baj, ha a jógazda szemléletet tartjuk irányadónak.

Jó szezont kívánok Mindenkinek!

Üdvözlettel,
Bíró Imre
polgármester

 

Vissza az oldal tetejére